top of page

De MEKKERSTEE

Geitenboerderij

-  KOM LANGS IN OUDDORP   -

DE MÈKKERSTEE

De Mèkkerstee is een zorgboerderij, waar mensen met psychosociale of psychische problemen hun dagbesteding vinden. Ook bereidt De Mèkkerstee mensen voor op (terugkeer naar) betaalde participatie in de samenleving. Er wordt intensief samengewerkt met Sjaloom zorg. Kernactiviteiten zijn de verzorging van de geiten, het maken van geitenkaas,het restaurant, de inpakafdeling en de landwinkel.

KAASMAKERIJ


Totaal werken er ca. 75 deelnemers op de boerderij. In 2001 is De Mèkkerstee begonnen met 75 geiten. Op dit moment loper er op de boerderij ca. 600 tevreden melkgeiten rond. De geiten krijgen de beste biologische voeding en verzorging waardoor ze melk geven van hoogwaardige kwaliteit. Van de melk die deze geiten geven maken we op ambachtelijke wijze biologische geitenkaas en ambachtelijk ijs. Het resultaat is een heerlijke geitenkaas.
Op de boerderij maken wij verschillende soorten geitenkaas: denk aan jonge en oude, maar ook - volgens speciaal recept - geitenkaas met mosterd, brandnetel en bieslook. Het grote voordeel van geitenkaas is dat het makkelijker te verteren is dan kaas van koemelk. Geitenkaas wordt zelfs drie keer sneller verteerd in de maag. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

Binnen de organisatie zijn we bezig met producten die naar de consument gaan, wat er keurig verzorgt uit moet zien. Het is een echt bedrijf. De deelnemers ervaren dit ook zo en dat heeft meer-waarde.

MVO-AWARD

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat centraal binnen de organisatie.  Speciaal voor die groep die het maatschappelijk en psychisch moeilijk heeft, daarvoor is De Mèkkerstee, meer dan 15 jaar geleden, in het leven geroepen. Voor mensen zoals u en ik, welke veelal normaal hebben gefunctioneerd in de maatschappij, maar door

diverse omstandigheden in het leven niet meer in staat zijn om op een normale manier te participeren in deze maatschappij. In 2011 resulteerde dit in het winnen van de Rabobank MVO Award.

LANDWINKEL

De Mèkkerstee maakt deel uit van de landwinkels in Nederland. Landwinkel wil de leefbaarheid van het platteland vergroten en het creëren van betrokkenheid van de burger bij het landschap, de boerderij en haar producten. De Landwinkel-producten worden gemaakt met liefde voor het vak, de natuur en de smaak. Zo heeft ieder product uit het assortiment een eigen verhaal. Dit proef je terug in de pure smaak van de producten.


BREDE SAMENWERKING

Landwinkel streeft naar brede samenwerking, zowel regionaal als landelijk. Het uitwisselen van deze kennis en ervaring onderling leidt zo weer tot verdere samenwerking. Stichting Streekproducten Nederland en LTO Nederland zijn hier ook bij betrokken. Daarnaast streeft Landwinkel naar samenwerking met consumenten- en maatschappelijke organisaties.

bottom of page